Амара Лайтинг представя HV COB светодиоди за 220 V

За всички наши клиенти, които биха искали да се информират за новите HV COB  светодиоди за 220 V, тук публикуваме допълнителна информация. Високоволтовите светодиоди на тайванската компания Lustrous Technology –  PEARL VI  и DREAM V3  работят директно на 220 V, като единственото, от което се нуждаят,  е миниатюрен токов драйвер, който е включен в цената на светодиода. Тези продукти  предоставят на професионалистите в областта на светодиодното LED осветление почти неограничено използване във всички отрасли на светлинната индустрия.

Предимството на HV (high voltage) светодиодите е , че с помощта на миниатюрен драйвер, те лесно могат да бъдат вградени във всякакви осветителни тела,  поради малкия размер на драйвера, който ги захранва. Цената на драйвера е много по-ниска в сравнение със стандартното захранване, което обикновено използват специалистите.  HVсветодиодите дават възможност да се използва  само един светодиод  (без да се навързват в група), като по този начин броят на осветителите, където могат да се вграждат тези светодиоди нараства значително.

Цената на крайния продукт – осветително тяло, крушка, прожектор , намалява значително. Фактът, че работят директно на 220 V дори не е единственото предимство на тези светодиоди. Новите топло бели светодиоди  PEARL VI имат допълнителни червени чипове, които правят светлината в топло белия цвят много по-мека и реалистична, а в същото време се увеличава и CRI индекса на светодиода- 85 при цветна температура 3000К. PEARL VI се предоставят с бърз конектор между светодиода и драйвера. Подмяната на драйвера при нужда е изключително бърза и улеснена.

HV светодиодите са с много добър фактор на мощността (PF) – над 90%. Разликата между тях и останалите светодиоди е, че при DC светодиодите имаме ниско напрежение и голям ток, а при HV  светодиодите е обратното: високо напрежение и малък ток, което е предпоставка както за високи стойности на  фактора на мощността, така и за значително облекчение при окабеляване на инсталациите, тъй като тези светодиоди се нуждаят от по-малки по сечение кабели.